طرحهای مرکز اراک رونمایی شد

در ساعت 10 صبح یکشنبه مورخ 16/11/1390، با همت کارشناسان و با همکاری پژوهشگران و مهندسین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، طرحهای ذیل در مرکز اراک این شرکت با حضور فرماندار شازند به همراهی معاونین، سایر مقامات استانی، مدیران صنعت، مدیران، پژوهشگران و کارشناسان شرکت رونمایی شد:

 

1-  واحد تولید نیمه صنعتی کاتالیست­های پلی­الفینی با ظرفیت 5/4تن در سال: به مناسبت سالروز ولات امام حسن مجتبی (ع) در سال 1390 و با همت و تلاش کارشناسان و محققین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز اراک واحد نیمه صنعتی ساخت کاتالیست (AZD ) با موفقیت راه اندازی و کاتالیست موسوم به (ISAC510 (Iran super active Catalyst در این واحد تولید شد. همچنین این واحد نیمه صنعتی به گونه ای طراحی و ساخته شده است که با کمک آن می توان انواع کاتالیستهای دیگر پلی­الفینی را توسط آن تولید نمود. شایان ذکر است که کسب دانش فنی تولید کاتالیست در مقیاس آزمایشگاهی توسط پژوهندگان گروه پلیمر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران انجام پذیرفته و سپس مراحل بزرگ سازی مقیاس، مهندسی پایه و تفضیلی، ساخت و نصب تجهیزات، راه اندازی و تولید کاتالیست در مرکز اراک انجام شده و امکان طراحی و ساخت واحد صنعتی آن توسط کارشناسان شرکت نیز میسر می باشد.

2-      کسب دانش فنی تولید ایرگانوکس:  تولید این ماده در مقیاس آزمایشگاهی در مرکز تهران با موفقیت انجام گردیده و سپس پژوهندگان مرکز اراک پس از طراحی واحد پایلوت در مقیاس 40 تن در سال و با استفاده از امکانات موجود، ساخت، نصب و اجرای پایلوت مذکور را انجام داده اند .

3-      بازیافت متیل دی اتانول آمین: با توجه به مشکلات عدیده موجود در آمین در گردش واحدهای شیرین سازی پالایشگاههای گاز پارس جنوبی و با توجه به تخصص, تجارب، امکانات و تجهیزات پایلوتی پژوهش و فناوری مرکز اراک در این زمینه، اجرای این پروژه به این مرکز واگذار شد. در این راستا پژوهندگان مرکز اراک پس از استخراج فنی مشکلات، به بررسی آنالیزهای آزمایشگاهی پرداخته و روش­های بهینه جهت حذف آنها در مقیاس آزمایشگاهی را طراحی و اجرا نمودند و پس از اخذ پاسخ مطلوب، فرآیند مذکور را به مقیاس پایلوت افزایش ظرفیت داده و طراحی، ساخت، نصب و اجرای آن در مرکز اراک انجام گردید.

4-      خودکفائی تولید مواد شیمیائی و محلولهای خالص آزمایشگاهی: در ادامه روند بومی سازی دانش فنی خالص سازی حلالهای مورد نیاز صنایع پتروشیمی، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و با  تلاش محققین و کارشناسان آزمایشگاه تحقیقات و واحد مهندسی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز اراک، متانول خالص در پنج گرید مختلف در مقیاس نیمه صنعتی با موفقیت تولید گردید.  دانش فنی خالص سازی متانول در مقیاس آزمایشگاهی توسط پژوهندگان آزمایشگاه تحقیقات مرکز اراک کسب و سپس مراحل بزرگ سازی مقیاس، انجام مهندسی پایه و تفصیلی، ساخت و نصب تجهیزات، راه اندازی و تولید محصول توسط واحد مهندسی این مرکز انجام گردیده است. در حال حاضر محصولات شرکتهای معتبر نظیر مرک و فلوکا نه تنها بسیار گران هستند بلکه اطمینان از خلوص آن 100% نیست. از سوی دیگر ماده اولیه برای تولید و خالص سازی بسیاری از این مواد با گرید صنعتی هم اکنون در واحدهای صنعتی داخل کشور با قیمتهای نسبتا ارزان تولید می شوند. آزمایشگاه تحقیقات شرکت پژوهش و فناوری با درک این موضوع و استفاده از توان علمی پرسنل متخصص و امکانات پیشرفته آزمایشگاهی قدم های اول را در تامین نیازمندی آزمایشگاهها صنایع پتروشیمی به این دسته از مواد برداشته است و هم اکنون موادی شامل: محلول تیترانت کارل فیشر ولومتری، محلولهای آنولیت و کاتولیت کالومتری کارل فیشر، متانول خالص آزمایشگاهی، متانول خشک، تولوئن خالص آزمایشگاهی، کلرید پتاسیم، استات سدیم خشک و سه آبه، افزودنی اروکامید، محلول آمونیاک 32%  را تولید و روانه بازار نموده است. سایر مواد نیز در دستور کار قرار دارند. صرفه اقتصادی حاصل از این فعالیت به دلیل استفاده از مواد اولیه ارزان در داخل کشور قابل توجه است و به طور میانگین قیمت تمام شده محصول حداقل 30% قیمت ماده تهیه شده از خارج می باشد بعلاوه اینکه این فعالیت خودکفائی، تحریم­شکنی و مشتری محوری را بدنبال خواهد داشت.

۱۶ بهمن ۱۳۹۰ ۱۲:۱۵
روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی |
تعداد بازدید : ۲,۹۹۰
کد خبر : ۵۸۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید