صنایع پتروشیمی و 6 چالش‌ اساسی آن از منظر مدیر عامل این شرکت

صنایع پتروشیمی و 6 چالش‌ اساسی آن از منظر مدیر عامل این شرکت
پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 (از سال 74 تا 85)، 23 طرح پتروشیمی (5 هزار و 584 میلیون سهم به ارزش 12 هزار و 171 میلیارد ریال) به بخش خصوصی‌ واگذار شده که نشان دهنده پیشتازی این صنعت در واگذاری فعالیت‌ها به مردم است.

به گزارش نفت نیوز، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، صبح امروز (یکشنبه 4 بهمن) در سمینار آموزشی خبرنگاران حوزه نفت، افزود: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 (از سال 86 تا 88) نیز 24 طرح (17 هزار و 637 میلیون سهم به ارزش 42 هزار میلیارد ریال) به شیوه‌های گوناگون از جمله عرضه در بورس، ‌رد دیون دولت و سهام عدالت واگذار شده است.

عبدالحسین بیات در باره مشارکت‌های جذب شده بخش خصوصی خارجی برای ساخت طرح‌های پتروشیمی نیز گفت: از سال 80 تا 85، 14 طرح به ارزش 4 هزار و 591 میلیون دلار و از سال 86 تا 88، 5 طرح، به ارزش 4 هزار و 329 میلیون دلار با مشارکت خارجی‌ها در کشور ساخته شده که برخی از آن‌ها در حال تولید و برخی دیگر در پایان مراحل ساخت است.

لزوم واگذاری‌ طرح‌های پتروشیمی بر اساس زنجیره ارزش آن‌ها

وی با انتقاد از واگذاری جداگانه طرح‌‌های پتروشیمی تاکید کرد: واگذاری‌ طرح‌های پتروشیمی باید بر اساس زنجیره ارزش آنها باشد تا شرکت‌های واگذار شده برای تامین خوراک خود دچار مشکل نشوند.

بیات افزود: از مسئولان واگذاری درخواست می‌کنیم سهم طرح‌های پتروشیمی را تکه تکه نکنند و برای مثال اگر مجتمعی بابت پرداخت رد دیون دولت در نظر گرفته می‌شود، تمام سهام آن بابت این موضوع اختصاص یابد نه بخشی از آن.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: سهامداران و خریداران یک مجتمع باید تمام مسئولیت‌های خرید خود را بپذیرند نه این که مانند گذشته گرفتاری‌های شرکت و مشکلات آن را به دوش شرکت ملی صنایع پتروشیمی بگذارند؛ در این صورت ما از انجام وظایف توسعه‌ای باز می‌مانیم.

بیات پیشنهاد کرد، برای رفع مشکلات و گرفتاری‌های مجتمع‌های واگذار شده، برای آنها اتحادیه یا انجمن تشکیل شود تا در مواقع لازم به کمک آنها رود.

اساسنامه هلدینگ خلیج فارس تصویب شد

وی یادآور شد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی وظایف خود را برای واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه‌اش انجام داده؛ برای مثال شرکت‌های واجد شرایط را شناسایی کرده، اساسنامه‌های آنها را تغییر داده، وضعیت مالی آنها را بررسی و به سازمان خصوصی‌سازی و بورس اعلام کرده است و حالا این سازمان‌ها هستند که باید با ارزش‌گذاری سهام این شرکت‌ها شرایط واگذاری آن‌ها را فراهم کنند.

بیات در باره آخرین وضعیت هلدینگ خلیج فارس نیز گفت: تشکیل هلدینگ پتروشمیی خلیج فارس به همراه 12شرکت زیرمجموعه آن مصوب شده و اساسنامه‌های مربوطه نیز در بورس و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تصویب رسیده است و در حال تهیه ترازنامه‌های تلفیقی 12 شرکت هستیم.

به گفته وی، امید می‌رود تا پایان سال آینده سهام هلدینگ پتروشیمی در بورس عرضه شود.

ساخت و راه‌اندازی 26 طرح در برنامه چهارم

وی گفت: در طول برنامه چهارم، 26 طرح پتروشیمی با سرمایه‌گذاری 19 هزار و 286 میلیارد دلار (12 هزار و 382 میلیارد دلار و 65 هزار و 508 میلیارد ریال) احداث و در طول برنامه پنجم، برای ساخت 46 طرح با سرمایه‌گذاری 25 هزار و 327 میلیارد دلار برنامه ریزی شده است.

عبدالحسین بیات ظرفیت نصب شده پتروشیمی در طول برنامه چهارم را 46 میلیون و 400 هزار تن اعلام کرد و افزود: در این برنامه بیشتر سرمایه‌گذاری‌های ساخت طرح‌های پتروشیمی از سوی دولت انجام شده است، ضمن آن که در برنامه پنجم توسعه قصد داریم با استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی، 50 میلیون تن به ظرفیت فعلی پتروشیمی بیفزاییم.

وی ادامه داد: با هدف‌گذاری انجام شده، تا پایان برنامه پنجم، ظرفیت نصب شده تولید محصولات پتروشیمی به 100 میلیون تن می‌رسد که تا حد زیادی به برنامه تعیین شده در سند چشم‌انداز 20 ساله (126 میلیون تن) نزدیک است.

صنعت پتروشیمی و 6 چالش‌ اساسی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، تاخیر در بازپرداخت دیون شرکت‌ها، نوسان های قیمت محصولات پتروشیمی، تاخیر در اجرای پروژه‌ها، مشکلات مربوط به قیمت و میزان خوراک دریافتی مجتمع‌ها، همچنین کمبود منابع فاینانس خارجی و تامین ارز از صندوق ارزی را مهم ترین چالش ‌های صنعت پتروشیمی برشمرد.

وی افزود: شرکت‌های واگذار شده پتروشیمی معمولا در بازپرداخت وام‌های خود، چه وام‌های ارزی و چه وام‌های داخلی، تاخیر دارند؛ از این رو شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجبور به بازپرداخت اقساط وام‌ها می‌شود که این موضوع، شرکت را از پیشبرد برنامه توسعه‌ای خود باز می‌دارد.

بیات ادامه داد: در طول یک سال گذشته، قیمت محصولات پتروشیمی تا حدی به ثبات رسیده است، ولی در زمان وقوع رکود اقتصادی در جهان، این صنعت نیز تا حدی متضرر شده بود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون 24 درصد ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور به دلیل نبود خوراک کافی بلا استفاده مانده است که امیدواریم با توسعه بخش بالادستی، مشکل کمبود خوراک و با مشخص شدن سرنوشت لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها مشکل قیمت خوراک نیز برطرف شود.
۵ بهمن ۱۳۸۸ ۱۷:۴۵
شانا |
تعداد بازدید : ۲,۰۱۲
کد خبر : ۲۹۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید