امضا قرارداد همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با شرکت نورنر

 

امضا قرارداد همکاری با شرکت نورنر گامی دیگر در تعاملات راهبردی پژوهشی

در حاشیه سیزدهمین همایش بین­المللی پتروشیمی ایران قرارداد همکاری (HOA) با شرکت نروژی نورنر (Norner) و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی (NPC-RT) منعقد گردید. در این قرارداد توسعه و بهبود فناوری پلی پروپیلن و کاتالیست مرتبط با آن در تسهیلات شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در دستور کار قرار گرفت. اهداف و برنامه­های مختلفی برای این واحد نیمه صنعتی (Demo) 2400 تن در سال در نظر گرفته شده است نظیر اجرای طرحهای پژوهشی با هدف بومی سازی دانش فنی مرتبط، توسعه محصولات و بهینه­سازی فرآیندها، بومی­سازی تجهیزات خاص، تست کاتالیست و مواد افزودنی، افزایش راندمان تولید و سودآوری، نوآوری و بهبود در فناوری، کمک به تربیت نیروی انسانی پژوهشگر و بهره­بردار و غیره. در نظر است بعد از امضا این قرارداد تیمهای تخصصی دو شرکت برنامه همکاری  مشترک را در قالب یک قرارداد پژوهشی-فناورانه نهایی و توافق نمایند. لازم به ذکر است در سال گذشته با همت و پشتکار پژوهندگان وفناوران مرکز اراک شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، نه تنها واحد دمو فوق با اتکا به توان داخلی راه­اندازی شد بلکه برای اولین بار در کشور کاتالیست پلی پروپیلن با دانش فنی بومی ساخته و در این واحد با موفقیت تست گردید.

نتایج آنالیزهای صورت گرفته بر روی پلیمر تولیدی، بیانگر رفتار مناسب این کاتالیست و قابلیت­های رقابتی آن با نمونه های وارداتی می باشد.کاتالیست مذکور دارای فعالیت و هیدروژن پذیری مناسب بوده و قابلیت تولید پلیمر با مشخصات مطلوب، مورفولوژی کاملا کروی و توزیع اندازه ذرات به مراتب بهتر از  پلیمر تولیدی واحد های صنعتی را دارا می باشد.

به منظور ارتقاء صنایع پایین دستی و تکمیلی پتروشیمی در ایران و جبران کمبود پروپیلن ظرف 10 سال آینده، عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی پروپیلن محور خواهد بود و در نتیجه صنایع تکمیلی تولید پروپیلن (از جمله تولید پلی پروپیلن) توسعه خواهند یافت. شرکت پژوهش  وفناوری پتروشیمی نیز در این راستا به دنبال کسب دانش فنی تولید این ماده استراتژیک می­باشد و امید است با فعالیت واحد نیمه صنعتی آن در مرکز اراک این شرکت بتواند به این مهم دست پیدا کند. جهت تسریع در این امر همکاری راهبردی با شرکت نورنر در دستور کار قرار گرفت و در تاریخ سه اردیبهشت 1396 طرفین با امضا قراردادی ابراز علاقمندی جهت توسعه دانش فنی پلی­پروپیلن به منظور اعطای این فناوری به صنعت پتروشیمی نمودند.

شایان ذکر است به بدلیل وجود منابع گاز طبیعی (متان) و میعانات گازی در کشور می­توان از این پتانسیل­ها جهت تولید پروپیلن و سپس پلی پروپیلن استفاده نمود تا بتوان صنایع پایین­دستی و تکمیلی مربوطه را توسعه داد. پلی پروپیلن در مقایسه با دیگر پلیمرها مشخصات متمایز و برجسته­ای دارد که سبب رشد تولید محصول و توسعه کاربرد آن می­گردد. ظرفیت اسمی تولید پلی پروپیلن در کشور تا سال 92 حدود 965 هزار تن بوده است که افزایش ظرفیت تولید پلی پروپیلن کشور طی برنامه ششم توسعه در حدود 4 میلیون تن در نظر گرفته شده است. نظر به اینکه کل ظرفیت تولید پلی پروپیلن تا پایان برنامه هفتم توسعه به حدود 8 میلیون تن خواهد رسید، ضرورت کسب دانش فنی بومی تولید پلی پروپیلن جهت طرح­های آینده بیش از پیش احساس می­شود.

واحدهای نیمه صنعتی پلی پروپیلن با ظرفیت 2400 تن در سال در مرکز اراک واقع شده است و ساخت تجهیزات کلیدی آن توسط سازندگان داخلی انجام شده است. واحد مذکور که قابلیت تولید گریدهای مختلف پلی پروپیلن را دارند با هدف کسب دانش فنی کاتالیست­ها و گریدهای جدید، توسعه فرآیند و کاتالیست، توسعه محصول و رفع مشکلات واحدهای صنعتی مربوطه احداث شده­اند. پلیمریزاسیون پروپیلن در فاز توده توسط دو عدد راکتور لوپ و در ادامه دو عدد راکتور فاز گازی انجام شده است.

پلی پروپیلن در مقایسه با دیگر پلیمرها مشخصات متمایز و برجسته­ای دارد نظیر قیمت نسبتاً ارزان منومر پروپیلن در مقایسه با منومرهای پلیمرهای دیگر، قیمت پائین پلی پروپیلن در مقایسه با دیگر پلیمرها و وزن مخصوص و سبک پلی پروپیلن، انعطاف پذیری و طیف گسترده تولید پلی پروپیلن با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی متغیر، افزایش کاربردهای جدید و بهبود خواص گریدهای تولیدی جدید، افزایش کاربرد پلی پروپیلن در وسایل و تجهیزات پزشکی و توسعه کاربردهای پلی پروپیلن گرید خاص، افزایش مصرف پلی پروپیلن به صورت آلیاژ با دیگر پلیمرهای دیگر.

 

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی 3/2/1396

عکس 

۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۳:۰۷
امور بین الملل |
تعداد بازدید : ۱,۶۰۰
کد خبر : ۱,۰۸۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید