درخشش فناوران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت

ششمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت چهارشنبه 17/10/93 با حضور مهندس بیژن زنگنه  وزیر نفت، مهندس فرهادی وزیر علوم،حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد نایب رییس مجلس، دکتر مقدم معاون پژوهش و فناوری نفت، دکتر توفیقی رئیس ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت گاز و ذغال سنگ، مهندس پیوندی، دکتر عمادی ، دکتر کاتوزیان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، جمعی از معاونین، مدیران ارشد وزارت نفت، مدیران عامل پتروشیمی ها و کارشناسان، پژوهشگران و فناوران صنعت نفت از ساعت 14:30  در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار گردید. در این مراسم دکتر توفیقی، دکتر فرهادی، مهندس جوادی نیا، دکتر کاتوزیان، حجت الاسلام ابوترابی فرد و مهندس زنگنه به ایراد سخنرانی پرداختند.

تلاشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در این جشنواره خوش درخشیدند و 5 نفر به عنوان فناوربرتر، یک کارشناس برتر، یک پروژه برتر و یک رئیس برتر به عنوان برگزیدگان این جشنواره بودند. اسامی منتخبین این شرکت، در جشنواره، به شرح ذیل می باشد:

در بخش فناور برتر:

الهام زینالی

محمد وکیلی تجره

فاضل گنجی گرگری

محسن بهمنی

مجتبی حامدیان مقدم

در بخش کارشناس برتر:

محمود حاجی محمدی

در بخش پروژه برتر :

بکارگیری دانش فنی پلیمری جهت ترمیم سازه­های OutFall

در بخش رئیس پژوهشی برتر:

علی پژوهان (رنجی)

 

هیئت ممیزه مستقل براساس آئین نامه امتیاز دادند

مهندس جوادی نیا مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت درباره روش انتخاب افراد برگزیده با بیان این که امسال نسبت به سال گذشته تعداد افراد منتخب افزایش یافته است، تاکید کرد: امتیازاتی که به افراد تعلق گرفته بر اساس آئین نامه موجود در پژوهش و فناوری وزارت نفت بوده است؛ این در حالی است که در نهایت نظر هیئت ممیزه در مورد افراد بر میزان امتیاز آنها ارجح است. هیئت ممیزه مستقل جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت متشکل از دکتر توفیقی، دکتر واشقانی، دکتر انبیا، دکتر توفیق و دکتر امیدخواه از خارج صنعت نفت، همچنین دکتر معظمی و دکتر سلحشور از مدیران صنعت نفت بوده است. گزارش امتیازدهی اولیه به برگزیدگان پیشنهادی در جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت دوشنبه گذشته (٢٤ آذرماه) انجام شد و مدارک برگزیدگان پیشنهادی بررسی، طبقه بندی و امتیازدهی اولیه شد. در روز چهارشنبه، ٢٦ آذر ماه  در نشست هیئت ممیزی مستقل جشنواره پژوهش و فناوری ٢٨ برگزیده حقیقی و حقوقی وزارت نفت در این حوزه انتخاب شدند که این برگزیدگان حقیقی و حقوقی شامل ٥ فناور برتر، ٨ پژوهشگر برتر در حوزه فنی و علوم انسانی، ٥ کارشناس پژوهشی برتر در حوزه فنی و علوم انسانی، ٢ مدیر و رئیس پژوهشی برتر، ٦ پروژه پژوهشی یا فناوری برتر و یک مرکز تحقیقاتی برتر می شود. از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره، تبیین اهمیت پژوهش و فناوری در توسعه و پیشبرد اهداف و ماموریتهای صنعت نفت، نهادینه سازی و ارتقای جایگاه و نقش پژوهش، فناوری و نوآوری در برنامه ریزیهای کلان صنعت نفت، ارج نهادن به تلاشها و فعالیتهای همکاران شاغل در حوزه های پژوهش و فناوری و حمایت از پژوهشگران، فناوران، مخترعان، نوآوران برای تقویت انگیزه های آنان عنوان شده است.

 

زنگ خطر کاهش سهم بودجه ای پژوهش

دکتر حمیدرضا کاتوزیان به عنوان رئیس یکی از قطبهای پژوهشی صنعت نفت و میزبان ششمین جشنواره پژوهش و فناوری در صنعت نفت به سقوط قابل تامل قیمتهای نفت اشاره کرد و گفت: متاسفانه در نخستین واکنشها به این شرایط حوزه پژوهشها و فناوری تحت تاثیر قرار گرفته است و از هم اکنون کاهش سهم پژوهش را حس کرده ایم و این همان زنگ خطریست که به صدا درآمده است. وی با بیان این که دو گونه علم و کار تحقیقاتی وجود دارد، اظهار کرد: بعضی از این تحقیقات تجملاتی و بعضی دیگر برای خودکفایی کشور تهیه و اجرا می شود و باید این دو نوع را از هم جدا کنیم،پژوهشگاه صنعت نفت همواره اقدامهای خود را در نوع دوم این پژوهشها قرار داده و نیازهای عاجل صنعت نفت را برآورده کرده است. کاتوزیان تاکید کرد: مراکز پژوهشی و مطالعات نیز با اصلاح ساختار، افزایش کاربری، کاهش هزینه های سربار، باید در این شرایط ویژه و تنگنا همگام با صنعت نفت حرکت کنند.

 

منتخبین نماد و نمونه ای برای قدردانی از پژوهشگران و فناوران عرصه صنعت نفت

دکتر جعفر توفیقی به عنوان رئیس هیئت ممیزی در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری در صنعت نفت حضور داشت، با اشاره به تعداد منتخبان در این جشنواره تاکید کرد که این تعداد منتخب و برگزاری این جشنواره در واقع نماد و نمونه ای برای قدردانی و تشکر از پژوهشگران و فناوران عرصه صنعت نفت است و افزود: این تعداد بخش از خیل عظیم پژوهشهای مهم صنعت نفت و تلاشهای کارکنان آن است که ما با محدودیت زیادی میان آنها مجبور به انتخاب بودیم. وی تصریح کرد که در واقع این ستاد تلاش می کند تا شکاف میان عرضه کنندگان علم و فناوری و متقاضیان آن را با یک زیر ساخت ارتباطی پر کند و در ادامه گفت: ستاد نه تولید کننده و نه مصرف کننده تکنولوژی است و فقط نقش حمایت کننده ، پشتیبانی و تسهیل گری برای توسعه فناوریهای تازه را در شرکتها و بخشهای مختلف دارد.ما معتقدیم که برنامه ریزی برای توسعه تکنولوژی مسئولیت مدیران ارشد در نفت است و این ستاد باید یک زیرساخت ارتباطی باشد. وی با بیان این که هیچ کس از این کاهش قیمت و کاهش سمت پژوهش و فناوری خوشحال نمی شود، اظهار کرد: باید این تهدید را تبدیل به فرصت کنیم و صنعت نفت را از نظر توانمندی در فناوریها جلو بیاندازیم؛ اکنون که ظرفیت سازی برای توسعه این فناوری در نفت ایجاد شده است و حمایت وزیر نفت را در پس خود دارد، از این رو باید جدی و استوار پیش رویم.

 

تحقیقات به اندازه تولید در صنعت نفت نبوده است

محمد فرهادی در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت به فوران اولیه نفت در مسجد سلیمان اشاره کرد و گفت: در هر صنعتی رد پایی از نفت وجود دارد، اما تحقیقات در این عرصه به اندازه تولید در این عرصه نبوده است و به همین دلیل توجه جدی‌تر به تولید فناوری در این عرصه بیش از پیش احساس می شود. وزیر علوم با تاکید بر این که نفت ما محل تصمیمهای مهم و سرنوشت ساز است و در عین حال طبق سند چشم انداز ٢٠ ساله کشور باید به جایگاه نخست اقتصادی و علمی و فناوری درمنطقه برسیم، اظهار کرد: گفت: صنعت نفت یکی از راهبردی ترین و مهمترین نقشها را ایفا می‌کند و می توان گفت توفیق در صنعت نفت، توفیق در اقتصاد ایران است. وی با بیان این که وزارت علوم در دوره تازه علاوه بر ارتقای جایگاه علم و فناوری، توجه جدی به کیفی گرایی براساس نیازها و حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین خواهد داشت، گفت: وزارت علوم به دنبال ایجاد شرکتهای دانش بنیان و تقاضا محورکردن پژوهش‌هاست، زیرا معتقدیم آنچه سبب پویایی و اثربخشی می شود، مدیریت هدفمند پژوهش در کشور است. وزیر علوم با بیان این که جریان پژوهش و فناوری با مسیر توسعه اقتصادی کشور گره نخورده است، افزود: به طور عمده با تعریف نشدن پروژه های پژوهشی و جهت گیریهای اندک پژوهشی، پاسخگو نبودن درباره نیازهای ملی و بین المللی، کمبود توان تخصصی برای تجاری سازی دستاوردها، مشخص نبودن نقش پژوهشگر در تجاری سازی و سرانجام نبود انگیزه برای قدم در این مسیر روبرو هستیم و بسیاری از پروژه های خوب علمی به همین دلایل به نتیجه نمی رسند. و گفت: ایجاد پارک تخصصی فناوری در حوزه نفت در دستور کار قرار گیرد تا تعامل دانشگاه و صنعت نفت برقرار شود.

 

تولید علم به تولید ثروت منجر شود

بیژن زنگنه در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت که با حضور برگزیدگان این جشنواره و نمایندگان شرکتها و زیرمجموعه های مختلف صنعت نفت برگزار شد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره تجاری سازی علم گفت: بنا بر تاکید مقام معظم رهبری چنانچه زنجیره تولید دانش و فناوری به تولید محصولات منجر شود و تجاری سازی علم صورت گیرد، در واقع مسیر تولید علم به تولید ثروت ملی و سرانجام پاسخگویی به پرسشهای ملت منجر می شود. وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: در این سیاستها بر جلوگیری از خام فروشی و سیاستهای نوآوری ناظر بر کسب علم، پژوهش و فناوری در دنیا و انتقال آن به عرصه تولید و صنعت کشور تاکید شده است، تا از این طریق آن بتوان در منطقه حرف اول را  زد و به اهداف سند چشم انداز دست یابیم. وزیر نفت با یادآوری این که در جشنواره پارسال بر سه محور اصلی در حوزه بالادستی، بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده از فناوری در مدیریت مگاپروژه ها تاکید شد، گفت: امسال با وجود پیشرفت در این سه حوزه می خواهم بار دیگر روی این سه موضوع تاکید کنم، زیرا پژوهش در این محورها سبب پیشرفت صنعت نفت می شود. وزیر نفت با بیان این که در جشنواره امسال افزون بر این سه محور قصد دارم یک موضوع مهم دیگر مربوط به بخش پایین دستی نفت را بیفزایم و آن این است که در حوزه تبدیل گاز به مدلهای دیگر مصرفی تبدیل گاز به نیازهای دیگر صنعتمان اقدام کنیم به عنوان مثال ما مخازن گاز قابل توجهی داریم و می توانیم با شیرین سازی این گازها آنها را به محصولات گازی قابل توجهی نظیر پروپیلن، جی تی او، مینی ال ان جی ها، سی سی آر و ... اختصاص دهیم و ارزش افزوده این محصولات را بیشتر کنیم. وی افزود: علم برای علم نیست و باید از علم تولید شده ثروت برای کشور تولید شود، زیرا ما هیچگاه امکان خرید فناوری را نداریم و باید محصول فناوری را خریداری کنیم چه بهتر است که بتوانیم نیاز خود را با تولید علم برطرف کنیم.

 

نیازمند تحول در نگاه مدیریتی هستیم

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد میهمان ششمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت با تأکید براینکه نیازمند تحول در نگاه مدیریتی هستیم کفت: باید منابع عظیم مالی و معنوی کشور را در حوزه هایی هدایت کنیم که به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کند. وی با اشاره به آسیبهای بسیاری که ثروتهای بادآورده برای کشورها دارد، گفت: این آسیبها سبب رکود سیاسی، اقتصادی و علمی کشورها میشود و هم اکنون نیز دستهای سیاسی اقتصاد منطقه را مدیریت می کند و این روند پایان حیات اقتصادی از منابع طبیعی است و متآسفانه ما نیز از این روند در امان نیستیم.

حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه بیان نمود: در یک نگاه عمومی دولتهای رانتی خود را متولی توسعه کشور می دانند چرا که پول و نفت دارند و اجازه نمی دهند کار آفرینان و صاحبان اندیشه در اقتصاد کشور ورود کنند. امروز دولت و مجلس بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که اقتصاد ملی را اقتصاد دانش بنیان قرار دهند و نفت را از مدیریت هزینه به سمت مدیریت اقتصاد ملی سوق دهند.

در پایان مراسم نیز منتخبین جشنواره تندیس و لوح تقدیر خود را از مهندس زنگنه و حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد دریافت کردند.

 

 

 

 

 

 

 

۲۰ دی ۱۳۹۳ ۱۲:۰۱
روابط عمومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی |
تعداد بازدید : ۱,۸۹۳
کد خبر : ۹۲۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید