رئيس ستاد فرعي اصل 44 در شركت ملي صنايع پتروشيمي در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار داشت: در ابتدا هلدينگ پتروشيمي را با 13شركت متشكل از شركت هاي پايانه و مخازن، بازرگاني پتروشيمي، بازرگاني بين الملل، سازمان منطقه ويژه اقتصادي و مجتمع هاي توليدي تندگويان، فجر، بوعلي سينا، بندرامام، مبين، مارون، برزويه، خوزستان و پارس نهايي كرده بوديم كه با حذف مجتمع هاي تندگويان، مارون و خوزستان فهرست نهايي به 10 شركت كاهش يافت.مهدي آقاجاني يادآور شد: باقي ماندن 10شركت در سبد پتروشيمي به اين دليل است كه اين شركت بتواند با توجه به سابقه 40 ساله علاوه بر حفظ برند خود در بازارهاي جهاني و هدايت و راهبرد صنعت پتروشيمي؛ اهداف دولت و نظام را نيز در اين صنعت محقق كند.
به گفته او صورت هاي مالي تلفيقي هلدينگ در حال تهيه است و پيش بيني مي شود پس از طي مراحل واگذاري در سازمان خصوصي سازي سهام آن تا پايان شهريور ماه در بورس عرضه شود.
واگذاري بلوكي پتروشيمي شيراز و شركت سرمايه گذاري پتروشيمي
وي از واگذاري بلوكي پتروشيمي شيراز و شركت سرمايه گذاري پتروشيمي در آينده نزديك خبر داد و تاكيد كرد: در گذشته 10 درصد سهام پتروشيمي شيراز در بورس عرضه شده بود كه در همسويي با اجراي اصل 44 در صنعت پتروشيمي تصميم به عرضه كامل سهام آن به شكل بلوكي گرفته شده است.
آقاجاني ادامه داد: هم اكنون اسناد و صورت هاي مالي 18 شركت زيرمجموعه پتروشيمي و 18مجتمع توليدي پتروشيمي در اختيار سازمان خصوصي سازي قرار دارد و اين سازمان هر زمان كه شرايط بازار را مناسب ارزيابي كند، مي تواند اقدام به واگذاري اين شركت ها كند.
شركت ملي صنايع پتروشيمي سال گذشته موفق شد رتبه نخست واگذاري سهام شركت هاي زيرمجموعه خود به بخش خصوصي را كسب كند؛ افزون بر اين بخشي از سهام شركت هاي زيرمجموعه آن نيز براي رد ديون دولت يا درقالب سهام عدالت به بخش خصوصي واگذار شده است.
شركت ملي صنايع پتروشيمي هم اكنون 4 هزار ميليارد تومان سرمايه و 24 هزار ميليارد تومان دارايي دارد؛ بنابر اين مي توان انتظار داشت كه پس از واگذاري آن در بورس به يكي از بزرگ ترين شركت هاي دولتي واگذار شده تبديل شود.